Cat de spaniol esti?

Teste de Limba Straina

41 questions, test, quiz proposed: 9 Aug 2008

thumbnail O importanta comunitate de romani s-a format in Spania, ca urmare a migrarilor constante de pana acum a celor ce au cautat un loc de munca mai bine platit decat in tara. Tinta principala a celor ce au emigrat a fost atat Spania dar si Italia.
Conform Institutului National de Statistica de la Madrid, numarul romanilor din Spania depaseste in anul 2008 numarul de 730,000, reprezentand cea mai mare comunitate de straini din aceasta tara.
Probabil fiecare dintre noi are macar un frate, o sora, mama, tatal, un var, o verisoara sau macar o ruda mai indepartata sau un prieten, plecati in Spania la lucru. Asta nu e o mandrie pentru tara noastra, care nu a putut asigura nici macar un nivel de trai decent milioanelor de romani care au decis, din nevoie, sa-si refaca viata departe de tara. In acelasi timp numarul mare al celor care au plecat, reprezinta o importanta poarta deschisa celor din tara catre cultura occidentala, o noua viziune asupra vietii de zi cu zi, noi posibilitati. Si nu in ultimul rand inseamna deschiderea catre o alta limba, limba spaniola, limba a culturii europene, limba care se vorbeste nu doar in Spania, ci datorita fostului imperiu colonial, in intreaga America de Sud, America Centrala si S.U.A. (unde este a doua limba oficiala).

Asa ca propunem un alt test, asemenea celui intitulat Cat de ungur esti?, de fapt o lista de cuvinte spaniole carora trebuie sa le gasesti / nimeresti varianta corecta din limba romana.

Scorul tau este 0%?!?!??? Imposibil... Atat limba romana cat si limba spaniola sunt limbi latine, limbi ce se inrudesc, si poate nu este la fel de usor de inteles ca limba italiana, dar la o privire mai atenta s-ar putea sa ai surpriza sa constati ca intelegi mai mult decat credeai!
Ei, ce mai astepti? Dupa ce faci testul, pune mana pe un manual de invatat spaniola si da-i bataie. Daca tot stii engleza, e momentul pentru a doua limba... Cine spunea ca esti cu atat mai intelept cu cat stii mai multe limbi straine?... :-) Succes!

FREE. Tests / quizzes 100% free. For any test, results are displayed online, after clicking the button at the end of the test: "view results". No email or sms has to be sent. Explanations displayed only for answered questions.
Cat de ungur esti?. munka
previous test
Cat de latin (roman) esti? Descifreaza fraze latine celebre. Hmmm... Limba latina. Cartea de istorie spune ca limba romana se trage din limba latina vulgara (vorbita de popor), la fel ca toate celelalte limbi europene romanice (spaniola, portugheza, franceza, [...]
next test

Comments: 262

(Max. 10 comments on page)

Comment your own

Comment test, quiz: Adrian - 11 Dec 2017

Comment Exista o melodie Como tu mujer

Comment test, quiz: dorel - 12 Jan 2015

Comment 85% mi se pare foarte putin, tinind cont ca am muncit 17 ani in spania, si de 5 ani nu am mai utilizat spaniola

Comment test, quiz: clara - 4 May 2014

Comment ¡Soy 71% español! ¡Me encanta!

Comment test, quiz: Dunca Maria - 7 Dec 2013

Comment eu am un punctaj de 66% si invat spaniola din telenovele happy

Comment test, quiz: valy - 26 Oct 2013

Comment am facut toate intrebarile este usor am locuit in mexic 4 ani a fost usor sa invat

Comment test, quiz: laurentiu - 7 Jul 2013

Comment Un pre e bun siteul sincer cateva cuvinte folosite de tine nu se folosesc sau sunt incorecte si crede-ma stiu ce vorbesc am facut lieul acolo si 2 ani de facultate iar pentru cei ce cred ca stiu spaniola miren el español que se habla en España no se puede aprender de ver telenovelas. Hay tildes y accentos y como ya sabeis los que han estudiado idiomas una manera de hablas entre colegas,el llamado nivel coloquial del lenguaje y otro formal asi que basta de tonterĂ­as y ponerse a estudiarlo en serio no de estas mierdas llamadas telenovelas

Comment test, quiz: Naicu Victor -Andrei - 20 May 2013

Comment yeee 83% eu un inceput happy

Comment test, quiz: Andreeaa - 3 Feb 2013

Comment Doar 78% ..Destul de prost sad

Comment test, quiz: Gabriela - 1 Feb 2013

Comment 73% si asta nu din vina mea! ex:
munte in spaniola se spune la montaña si nu montuno al ex. ar mai fi tau - in spaniola se scrie tuyo iar mai sus e scris tu, care in spaniola se scrie la fel . asa ca intrebarile si raspunsurile testului trebuiesc corectate

Comment test, quiz: vbn - 10 Nov 2012

Comment 10%

Comment your own

Cat de latin (roman) esti? Descifreaza
fraze latine celebre Cat de latin (roman) esti? Descifreaza fraze latine celebre

Teste de Limba Straina : : Sunday, 24 August 2014

Cat de ungur esti? Cat de ungur esti?

Teste de Limba Straina : : Wednesday, 30 July 2008

Cat de spaniol esti? Cat de spaniol esti?

Teste de Limba Straina : : Saturday, 9 August 2008