The info you have searched for it's not on site (anymore). We offer you something else.

Cat de spaniol esti?

Teste de Limba Straina

41 questions, test, quiz proposed: 9 Aug 2008

thumbnail O importanta comunitate de romani s-a format in Spania, ca urmare a migrarilor constante de pana acum a celor ce au cautat un loc de munca mai bine platit decat in tara. Tinta principala a celor ce au emigrat a fost atat Spania dar si Italia.
Conform Institutului National de Statistica de la Madrid, numarul romanilor din Spania depaseste in anul 2008 numarul de 730,000, reprezentand cea mai mare comunitate de straini din aceasta tara.
Probabil fiecare dintre noi are macar un frate, o sora, mama, tatal, un var, o verisoara sau macar o ruda mai indepartata sau un prieten, plecati in Spania la lucru. Asta nu e o mandrie pentru tara noastra, care nu a putut asigura nici macar un nivel de trai decent milioanelor de romani care au decis, din nevoie, sa-si refaca viata departe de tara. In acelasi timp numarul mare al celor care au plecat, reprezinta o importanta poarta deschisa celor din tara catre cultura occidentala, o noua viziune asupra vietii de zi cu zi, noi posibilitati. Si nu in ultimul rand inseamna deschiderea catre o alta limba, limba spaniola, limba a culturii europene, limba care se vorbeste nu doar in Spania, ci datorita fostului imperiu colonial, in intreaga America de Sud, America Centrala si S.U.A. (unde este a doua limba oficiala).

Asa ca propunem un alt test, asemenea celui intitulat Cat de ungur esti?, de fapt o lista de cuvinte spaniole carora trebuie sa le gasesti / nimeresti varianta corecta din limba romana.

Scorul tau este 0%?!?!??? Imposibil... Atat limba romana cat si limba spaniola sunt limbi latine, limbi ce se inrudesc, si poate nu este la fel de usor de inteles ca limba italiana, dar la o privire mai atenta s-ar putea sa ai surpriza sa constati ca intelegi mai mult decat credeai!
Ei, ce mai astepti? Dupa ce faci testul, pune mana pe un manual de invatat spaniola si da-i bataie. Daca tot stii engleza, e momentul pentru a doua limba... Cine spunea ca esti cu atat mai intelept cu cat stii mai multe limbi straine?... :-) Succes!

FREE. Tests / quizzes 100% free. For any test, results are displayed online, after clicking the button at the end of the test: "view results". No email or sms has to be sent. Explanations displayed only for answered questions.
Cat de ungur esti?. In Romania aproximativ 6% din populatie este de origine maghiara, constituindu-se astfel in cea mai importanta minoritate etnica, din cele 18 recunoscute oficial de statul roman. Desi [...]
previous test
Cât de latin (roman) ești? Descifrează fraze latine celebre. Hmmm... Limba latină. Cartea de istorie spune că limba română se trage din limba latină vulgară (vorbită de popor), la fel ca toate celelalte limbi europene romanice (spaniolă, portugheză, franceză, [...]
next test

Comments: 261

(Max. 10 comments on page)

Comment your own

Comment test, quiz: dorel - 54 years old contact valentina1222@outlook.com - 12 Jan 2015

Comment 85% mi se pare foarte putin, tinind cont ca am muncit 17 ani in spania, si de 5 ani nu am mai utilizat spaniola

Comment test, quiz: clara - 4 May 2014

Comment ¡Soy 71% español! ¡Me encanta!

Comment test, quiz: Dunca Maria - 14 years old contact maria_dunca - 7 Dec 2013

Comment eu am un punctaj de 66% si invat spaniola din telenovele happy

Comment test, quiz: valy - 16 years old - 26 Oct 2013

Comment am facut toate intrebarile este usor am locuit in mexic 4 ani a fost usor sa invat

Comment test, quiz: laurentiu - 24 years old contact laurentiurisipitu@yahoo.com - 7 Jul 2013

Comment Un pre e bun siteul sincer cateva cuvinte folosite de tine nu se folosesc sau sunt incorecte si crede-ma stiu ce vorbesc am facut lieul acolo si 2 ani de facultate iar pentru cei ce cred ca stiu spaniola miren el español que se habla en España no se puede aprender de ver telenovelas. Hay tildes y accentos y como ya sabeis los que han estudiado idiomas una manera de hablas entre colegas,el llamado nivel coloquial del lenguaje y otro formal asi que basta de tonterías y ponerse a estudiarlo en serio no de estas mierdas llamadas telenovelas

Comment test, quiz: Naicu Victor -Andrei - 16 years old - 20 May 2013

Comment yeee 83% eu un inceput happy

Comment test, quiz: Andreeaa - 20 years old - 3 Feb 2013

Comment Doar 78% ..Destul de prost sad

Comment test, quiz: Gabriela - 24 years old - 1 Feb 2013

Comment 73% și asta nu din vina mea! ex:
munte în spaniola se spune la montaña și nu montuno al ex. ar mai fi tău - în spaniola se scrie tuyo iar mai sus e scris tu, care în spaniola se scrie la fel . asa ca întrebările și răspunsurile testului trebuiesc corectate

Comment test, quiz: vbn - 10 Nov 2012

Comment 10%

Comment test, quiz: danna - 13 May 2012

Comment 90%....binishor...destul de usurel testul..happy

Comment your own

Cât de latin (roman) ești? Descifrează
fraze latine celebre Cât de latin (roman) ești? Descifrează fraze latine celebre

Teste de Limba Straina
Sunday, 24 August 2014

Cat de spaniol esti? Cat de spaniol esti?

Teste de Limba Straina
Saturday, 9 August 2008

Cat de ungur esti? Cat de ungur esti?

Teste de Limba Straina
Wednesday, 30 July 2008